Banner
Banner
Gevær terræn
Skrevet af Jeppe V. K.   
Tirsdag, 03. februar 2009 17:06

Klubbens medlemmer deltager i terrænskydning på langdistance. Der skydes efter DDS regler på militære skydeterræner rundt om i Danmark. Der skydes i alle klasser.

På en terrænskydning skyder man på hold op til 10 mand. Et hold kan bestå af skytter fra alle klasser. Man skyder på forskellige skivetegn på en ukendt afstand. Når man kommer til en station (skydebane) har man 2 minutters forberedelsestid, hvor man internt på holdet diskuterer afstand(e) ud til målet og evt. vindforhold. Derefter gives der tilladelse til at skyde, hvorefter man afgiver 6 skud på tid. F.eks. ankommer Aalborg skyttekreds hold til station 1, hvorefter der bliver gjort klar til at skyde. Man tror at målet står på 320m og derefter indstiller geværet til denne afstand. Så gives der skydetilladelse og man afgiver nu 6 skud på 45 sekunder. 

Der kan på flere stationer være 2 mål der skal rammes, med forskellige afstande. Dette betyder at man afgiver 3 skud på det ene mål og derefter indstiller geværet til det andet mål og afgiver de sidste 3 skud. 

Der skydes liggende i alle klasser, men for senior og ung er der også knælende på nogle af stationerne, dog aldrig sådan at man først skyder liggende og derefter går til knælende. En station, en stilling.

 

Senest opdateret: Mandag, 15. juni 2009 20:09