Banner
Banner
Pistol begynderkursus
Skrevet af Henrik L   
Torsdag, 09. april 2009 15:44
Når nye skytter begynder at skyde pistol i Aalborg Skyttekreds gives de altid en grundig introduktion til pistolskydning. Sikkerhedsreglene gennemgåes grundigt, pistolernes funktion forklares, og der gives en gennemgang af den grundlæggende skydeteknik der er nødvendig for at ramme. I starten handler det naturligvis mest om at mestre sikker våbenbetjening - den finere skydeteknik må komme i anden række. Al erfaring viser, at når skytten har prøvet at skyde en 5-10 gange og blevet mere fortrolig med hvad det hele handler om, så vil de fleste have rigtig god glæde af en mere omfattende og grundig indføring i skydeteknik, et decideret pistol begynderkursus.

Vi afholdte det seneste pistol begynderkursus den 21. marts, en efterhånden tilbagevendende tradition sidst på vinteren. Elleve af de nyeste medlemmer benyttede muligheden for at komme og få pudset formet lidt af. Vi startede med rundstykker, kaffe og en god gang teori om de skydetekniske elementer pistolskytten skal forsøge at få til at gå op i en højere enhed på banen. Derefter skød hver kursist 50 skud på banen hvor de prøvede teorien af. Efter en opsamling på de gjorte erfaringer og en hurtig frokost tog vi fat på lidt mere finurlige detaljer og finesser og forsøgte at svare på de spørgsmål som teorien og træningen gav anledning til. Efter de sidste guldkorn skød hver kursist endnu 50 skud på banen. Vi sluttede af med en afrunding på teknikken og kursisternes erfaring på banen - og resultatet var klart, stort set alle havde oplevet en markant fremgang i løbet af kurset.

Kursusholderne oplevede efter kurset meget positiv feedback hvilket vi selvsagt er meget glade for. Vi håber vi kan gøre det lige så godt når vi gentager kurset næste år.

Se billeder fra kurset herunder.

 

 

 

Senest opdateret: Torsdag, 09. april 2009 23:25